Archiefdagen worden verzet naar 2021

Impact coronacrisis

Deze week heeft de regering afgekondigd dat alle evenementen en andere samenkomsten, ongeacht het aantal bezoekers, tot 1 juni zijn verboden. Het bestuur van KVAN/BRAIN heeft op basis hiervan, en op basis van de algemene situatie rondom de coronacrisis, besloten om de geplande Archiefdagen 2020 uit te stellen. Het bestuur neemt hierin mee de problemen om in de huidige omstandigheden het congres te organiseren, naast de onzekerheid omtrent de situatie na 1 juni. 

Verplaatsen naar het najaar lijkt niet haalbaar: de kalender is al overvol en zal nog voller worden, juist omdat er momenteel veel wordt uitgesteld. Daarom schuift het bestuur de Archiefdagen door naar 2021.

Kennis delen en elkaar ontmoeten

Het bestuur is zich ervan bewust dat de Archiefdagen een belangrijk ijkpunt zijn in de sector. Het gaat, zo bleek ook uit de evaluatie van de Archiefdagen 2019, niet alleen om kennis opdoen, maar ook om elkaar ontmoeten. Het bestuur kijkt daarom of er in het najaar een dag kan worden georganiseerd om met name elkaar te kunnen ontmoeten. Hierover later meer. Voor nu: volg de instructies van het RIVM, houd afstand, maar blijf met elkaar in contact via digitale middelen. En vooral: blijf gezond!

Gevolgen coronavirus voor instellingen

Het coronavirus heeft veel gevolgen voor archiefinstellingen. Studiezalen zijn dicht, medewerkers werken zoveel mogelijk thuis. Archiefinstellingen voegen zich naar de richtlijnen van de gemeente waaronder zij vallen. Belangrijk in deze turbulente tijden is om opvolging te geven aan de instructies van de rijksoverheid en de VNG. Gebruik ook het netwerk binnen BRAIN om elkaar op de hoogte te houden over hoe we met elkaar deze periode goed door kunnen komen. 

 

 

Archiefdagen 2019


 

De archiefdagen 2019 werden mede mogelijk gemaakt door:

GMS.png

data%20matters%20sponsor%202019.jpg  de%20ree%20sponsor%202019.jpg  Kia%20sponsor%202019.jpg  karmac%20sponsor%202019.jpg  VADA%20sponsor%202019.jpg

 

Actueel
Nieuws
Op 3 en 4 juni vonden de jaarlijkse Archiefdagen plaats in de Schouwburg en Gouda. De dagen stonden in het teken van het thema Het bewaren waard.
Agenda
Op 3 en 4 juni vinden de jaarlijkse Archiefdagen (voorheen KVAN-dagen) plaats: hèt congres voor iedereen die met archieven en/of in de archieffunctie werkt. Dit jaar staat het evenement in het teken van het thema Het bewaren waard. De archieffunctie is een dynamisch werkgebied. Leren, ontwikkelen…
Nieuws
De Archiefdagen kennen dit jaar een andere opzet dan anders. In Gouda bieden we je middagvullende workshops waarin je zelf aan de slag en de diepte in gaat. Je hebt, verdeeld over de twee congresdagen, de keuze uit negen workshops vol nieuwe kennis, interactiviteit en experiment. Hoewel nog niet…
Nieuws
Ook de tweede congresdag van de Archiefdagen 2019 begint goed. De directeur-generaal Cultuur en Media van OCW houdt een korte inleiding over de scope van de wetsherziening en de dilemma’s en keuzes waar het departement zich voor gesteld ziet.
Nieuws
Marleen Stikker, directeur van Waag Technology en Society, verzorgt dit jaar de openingslezing van de Archiefdagen.
Agenda
Hadden we voorheen een International Archives Day (9 juni), dit jaar is er een hele week om archieven in het zonnetje te zetten. En in die week organiseert KVAN/BRAIN de Archiefdagen 2019!