Uiteraard besteedt de nieuwsbrief veel aandacht aan de activiteiten van KVAN/BRAIN, maar ook aan de vele ontwikkelingen die gaande zijn in en om de archieffunctie. 
Elke editie bevat behalve nieuwsberichten ook veel lees- en agendatips. 

Heb je nieuws?

Natuurlijk verzamelen we zelf actief nieuws om jou werk te besparen. Maar tips en content kunnen we altijd gebruiken. Heb je nieuws dat belangrijk is voor archief- en informatieprofessionals? Meld het ons.

Abonneren

De nieuwsbrief is er in de eerst plaats natuurlijk voor de leden van KVAN/BRAIN. Maar ook andere geïnteresseerden kunnen zich abonneren. Ook bijblijven? Dan snel inschrijven!

Actueel
Nieuws
In deze nieuwsbrief lees je over de handreiking anderhalvemetersamenleving archiefsector, beeld en Geluid verzamelt 'verhalen uit het hart', hoe de rijksoverheid wil omgaan met informatie, de Europese interesse Nederlandse auteursrechtwerkgroep, online inspiratiemiddag AVA_Net en het Webinar DEN…
Nieuws
In deze nieuwsbrief lees je onder andere over de KIA-campagne #helpelkaaropafstand en het overleg OCW coronacrisis.
Nieuws
In deze nieuwsflits lees je over nieuwe spelregels in de anderhalfmetersamenleving een roep tot aanleveren van oplossingen en virtueel meedenken.
Nieuws
In deze nieuwsbrief lees je o.a. over de wijziging artikel 45 UAVG, documenteren COVID-19 crisis en handreiking AVG en Archiefwet.
Nieuws
In deze nieuwsbrief lees je o.a. over de online review MTDO, Oorlogslevens.nl genomineerd voor GLAMi Awards en de reactie VNG op concept Archiefwet 2021.
Nieuws
In deze nieuwsflits wordt er dieper ingegaan op waarom de Archiefdagen 2020 verzet worden naar 2021.