Online congres ‘Digitaal Erfgoed - Big data uit het verleden’

26 oktober 2020
Erfgoed 's-Hertogenbosch organiseert op woensdag 28 oktober een congres over ‘Digitaal Erfgoed - Big data uit het verleden’. Aan het einde volgt het startsein van de Den Bosch Time Machine en een ondertekening van het manifest Netwerk Digitaal Erfgoed.

Welke kansen bieden ‘big data uit het verleden’? Hoe kan erfgoed een inspiratiebron zijn voor de toekomst? Steeds meer collecties van archieven, bibliotheken, media, musea en kennisinstellingen komen digitaal en online beschikbaar. Na een periode van grootschalige digitalisering is het nu tijd om de digitale collecties te gebruiken. Maar hoe pak je dat aan?

Den Bosch Data Week
Dit evenement vindt plaats in het Groot Tuighuis in ’s-Hertogenbosch als onderdeel van de Den Bosch Data Week. Door coronamaatregelen is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bijwonen op locatie kan om die reden alleen op uitnodiging. Het congres is echter ook online te volgen.

Informatie en aanmelden