Agenda

Aan de slag met het duurzaam toegankelijk houden van digitaal erfgoed.
/
Dit jaar is er geen iPRES of andere grote conferentie over digitale duurzaamheid om naar uit te kijken, maar we kunnen natuurlijk wél projecten, kennis en ervaringen met elkaar uitwisselen!
Vanaf 23 september 2020 De Nationale Strategie Digitaal Erfgoed biedt handvatten om als instelling je digitaal erfgoed zichtbaar, bruikbaar en houdbaar te maken. Deze online cursus inspireert om daarmee aan de slag te gaan.
Op donderdag 24 september trappen KIA-platform Informatiehuishouding Overheden en de VNG de reeks aan regiobijeenkomsten van Informatiebeheer NU! af.
Als directeur, manager of senior medewerker bezig met strategische vraagstukken over digitalisering? En wil je weten hoe je hieraan sturing geeft en de impact van jouw erfgoedinstelling vergroot? Volg dan deze eendaagse cursus.
Ieder jaar, op de eerste donderdag in november, viert de erfgoedsector de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid. Doel van deze dag is om meer bekendheid te geven aan digitale duurzaamheid en om met elkaar te kijken wat we bereikt hebben en wat ons nog te doen staat.
/
Op 13 en 14 november 2020 vindt er weer een HackaLOD plaats, de jaarlijkse erfgoedhackathon.
/
Let op: de Archiefdagen zijn verzet naar 7 & 8 juni 2021.