Nieuws

In deze nieuwsbrief informatie over de Tweede week van Grip op informatie, Lotte Wijsman wint Digital Preservation Award en  staatscecretaris Knops ziet niets in versleutelen BRP.
In augustus 2021 organiseert het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap voor de derde keer de Historicidagen, dit keer samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam. De Historicidagen bieden drie dagen vol met lezingen, debatten en workshops om de diversiteit en dynamiek van de historische…
De derde editie van de Trendmonitor is gepubliceerd. De TrendMonitor wordt uitgevoerd door Beeld en Geluid en geeft de actuele stand van zaken wat betreft audiovisueel materiaal bij collectionerende instellingen in Nederland.
Lotte Wijsman, studente Archiefwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, heeft de National Records of Scotland Award for the Most Distinguished Student Work in Digital Preservation gewonnen. Dit is een van de Digital Preservation Awards. De prijs werd op 5 november uitgereikt, tijdens de…
Van 19 t/m 26 november organiseert VNG Realisatie samen met een groot aantal gemeenten de tweede week van Grip op Informatie. Deze week bestaat uit twaalf webinars en expertsessies, verspreid over vijf dagen.
In deze NDE-special nieuwsbrief onder andere aandacht voor de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid (World Digital Preservation Day) op 5 november en een dag in het leven van de digitaal archivaris.
Op 5 november is het Werelddag van de Digitale Duurzaamheid (World Digital Preservation Day). Archieven, musea, bibliotheken en andere instellingen wereldwijd besteden dan aandacht aan het duurzaam toegankelijk maken van digitale collecties.
In deze nieuwsbrief vind je onder andere informatie over Kennissessies ‘Informatiebeheer Nu!’, Nieuws uit de werkgroep AVG en een Terugblik iBestuur Congres 2020.
Op 23 september ging de tijdelijke sectie Bedrijfsmatig Archiveren van start. De kick-off vond digitaal plaats. De sectie werd gepresenteerd en er was ruimte voor vragen en discussie.