Nieuws

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over: Denk mee over Actieplan Open Overheid, de cursus digitale transformatie en hoe gemeenten blockchain kunnen gebruiken. 
Dit najaar organiseert de DEN Academie het eendaagse programma ‘Op weg naar digitale transformatie in cultureel erfgoedorganisaties’. Juist nu, in deze tijden waarin we op weg zijn naar een ‘nieuw normaal’, is deze cursus relevant om strategische handvatten en handelingsperspectieven te bieden voor…
Tot en met 30 september verzamelt het Leer- en Expertisepunt Open Overheid ideeën voor het Actieplan Open Overheid 2020-2022. Via een online consultatieformulier kunnen betrokkenen hun mening geven over welke thema’s een prominente rol in het plan moeten krijgen.
In deze nieuwsbrief lees je onder andere over dichterbij door digitalisering en de kick-off sectie Bedrijfsmatig Archiveren.
Op 23 september gaat de sectie Bedrijfsmatig Archiveren formeel van start tijdens een interactief digitaal webinar. Van 16.00 tot 17.00 uur praat het sectiebestuur leden en belangstellenden bij over de plannen en doelstellingen van de nieuwe sectie. Deelnemers kunnen via een chatkanaal reageren en…
Staatssecretaris Raymond Knops en de VNG hebben de Tweede Kamer het manifest ‘Dichterbij door digitalisering’ aangeboden. Het document beschrijft hoe de digitale overheid eruit kan zien tijdens en na corona. Centraal staat de vraag: hoe krijgen we de digitale overheid en samenleving structureel…
In deze nieuwsbrief lees je onder andere over de coördinator auteursrecht en de kick-off sectie Bedrijfsmatig Archiveren.
Hou de agenda van VNG Realisatie in de gaten voor boeiende en informatieve webinars zoals op 2 september over de marktverkenning e-depots.
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft op haar website veelgestelde vragen en antwoorden gepubliceerd over de omgang met persoonsgegevens in archieven.