Beeld en Geluid verzamelt ‘verhalen uit het hart’

14 mei 2020
Beeld en Geluid is gestart met een video-inzamelingsactie over het dagelijks leven tijdens de lockdown.

02.jpgCOVID-19, de intelligente lockdown, social distance en de anderhalvemetermaatschappij: begrippen die twee maanden geleden nog onbekend waren en nu tot onze dagelijkse vocabulaire behoren. Het leven ziet er momenteel totaal anders uit dan we gewend zijn. We vergaderen online met collega’s, hebben op afstand contact met dierbaren, staan op 1,5 meter afstand met de buurvrouw te praten en kunnen niet meer naar het theater of het strand. 

Verhalen uit het hart

Beeld en Geluid legt deze bijzondere tijd vast door video’s uit het dagelijkse leven van Nederlanders te verzamelen en toe te voegen aan het eigen archief. Daarvoor is de landelijke inzamelingsactie ‘Verhalen uit het hart’ georganiseerd. Een selectie van de inzendingen worden voor de eeuwigheid bewaard en toegankelijk gemaakt, zodat we nu en in de toekomst kunnen zien hoe wij leefden in deze coronatijd. Ook zullen een aantal video’s in het nieuwe museum worden vertoond.


Voor deze campagne is de website Verhalen uit het hart ingericht, waar iedereen zijn of haar video kan uploaden. Er kan geselecteerd worden op wijze van archivering. Een overzicht van de ingestuurde video's is hier terug te zien.