Internationale dimensies in records management

2 juli 2020
Hoewel de archiefwereld nog altijd sterk nationaal gericht is, kijkt de sectie Bedrijfsmatig Archiveren regelmatig naar ontwikkelingen in het buitenland. Welke innovaties worden daar ontwikkeld? Welke vernieuwingen en inzichten kunnen we in de toekomst verwachten? Wat kunnen we leren van standaarden elders? De komende tijd werpt de sectie BA af en toe een out of the box blik naar buiten.

Zo zal de internationale norm ISO 15489 voor records management voor sommige collega's bekend zijn, maar voor anderen wellicht nieuwe informatie. ISO 15489-1:2016 legt de concepten en uitgangspunten vast voor het ontwikkelen, vastleggen en beheren van bestanden (records). Vanzelfsprekend kan deze norm ook worden gebruikt om bestaande systemen en toepassingen te beoordelen volgens een algemeen aanvaarde internationale standaard. Wat is jouw ervaring met deze norm? Laat het weten met een reactie via info@kvanbrain.nl t.a.v. sectie Bedrijfsmatig Archiveren.

Save the date: het (online) start event van de sectie Bedrijfsmatig Archiveren staat gepland voor de middag van 23 september 2020
 

05%20A.jpg