Rapport en vragenuur 'Bedreigd digitaal erfgoed op fysieke dragers'

13 juli 2020
Het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) heeft vorige week het rapport ‘Bedreigd digitaal erfgoed op fysieke dragers’ gepubliceerd. Daarin staan de bevindingen van de survey die dit voorjaar door 150 Nederlandse erfgoedinstellingen is ingevuld. 

Uit het onderzoek blijkt dat bijna alle erfgoedinstellingen cd’s, dvd’s en floppy’s (‘fysieke dragers’) in hun collecties hebben met daarop Nederlands digitaal erfgoed. En dat dit materiaal helaas bij zo’n 40% van de erfgoedinstellingen verloren dreigt te gaan. Tenminste, als er nú geen actie wordt ondernomen. 

De belangrijkste conclusies uit het rapport staan in dit korte artikel: 5 alarmerende feiten over digitaal erfgoed op fysieke dragers.

Het NDE organiseert aanstaande donderdag (16 juli, 11-12 uur) een vragenuur rondom het onderzoek. Tijdens het vragenuur wordt bedreigd digitaal erfgoed op fysieke dragers besproken, en hoe je ervoor kunt zorgen dat deze informatie ook in de toekomst toegankelijk blijft. Aanmelden voor het vragenuur hoeft niet, sluit gewoon aan via deze link.