Sectie Bedrijfsmatig Archiveren formeel van start

1 oktober 2020
Tijdens een digitale meeting op 23 september is de sectie Bedrijfsmatig Archiveren formeel van start gegaan. Een verslag.

Het bestuur stelde zich voor aan de leden en vertelde in rap tempo iets over de achtergrond van de nieuwe, tijdelijke sectie, voortgekomen uit het Netwerk Voor Bedrijfsmatig Archiveren. De presentatie begon met een stevig geformuleerde missie op basis van ervaringen uit het verleden. De conclusie van alle deelnemers was dat het bedrijfsmatig omgaan met informatie (data) meer dan ooit in de belangstelling staat en van groot belang is, zowel voor het beroep van ‘archivaris’ (recordsmanager, dataspecialist et cetera) als een goed functionerende maatschappij als geheel. Vanuit ‘de zaal’ kwamen via de chat een aantal waardevolle aanvullingen en suggesties binnen, waar het bestuur de komende tijd mee aan de slag gaat. Ook werd gesproken over de invulling van de Archiefdagen 2021, daarover later meer.

 

Samenwerking

Het bestuur van KVAN/BRAIN staat voor inclusiviteit. De wereld digitaliseert en de scheidslijnen tussen ‘sectoren’ wordt steeds kleiner. Mede daarom juicht het bestuur het toe dat bedrijfsarchieven nu onderdeel zijn van KVAN/BRAIN, en straks wellicht van de nieuwe KVAN. De toekomst vraagt om samenwerking.

06.jpg
Beeld: EpicTop10.com via Flickr, CC BY 2.0